جالب جالب

مردی که سالانه فقط 10 بار غذا می خورد!


ما اگر روزانه سه وعده غذا نخوریم و روزی هشت لیوان آب ننوشیم ممکن است به آخر شب نرسیده راهی بیمارستان شویم. اما انسان هایی در دنیا هستند که تنها از هوا برای زنده ماندن استفاده می کنند.

به گزارش لقمه، هر انسانی برای ادامه زندگی نیاز به خوردن آب و غذا دارد. بدن ما برای آنکه بتواند حیاتش را ادامه دهد باید ویتامین های لازم را از طریق غذا دریافت کرده و به انرژی تبدیل کند. از طرفی دیگر انسان ها به دسته های مختلف مانند گوشت خوار یا سبزی خوار تبدیل می شوند.

"کاربای لانرول" با همه انسان ها متفاوت است چرا که یک انسان هوازی است. او می تواند از باد و هوا تغذیه کرده و انرژی لازم برای زندگی را دریافت کند. این مرد سالانه شاید کمتر از 10 بار غذا بخورد و به گفته خودش از آن لذتی نمی برد.



تا به حال انسان های بسیاری بوده اند که قصد زندگی هوازی را کرده اند و از غذا دست کشیده اند اما جانشان را در این راه از دست داده اند . ولی "کاربای" می گوید با همین حالت نزدیک به 5 سال است که زندگی می کند.

این مرد سریلانکایی می گوید در 16 سالگی به مواد مخدر دچار شده است اما توانست با همه مشکلات مواد را ترک کند و حال صاحب چندین مدال در رشته های ورزشی متفاوت شده است. او همیشه می گوید تمام پیشرفت های زندگی اش را مدیون رژیم غذایی عجیبش است.

او تنها کسی است که می تواند برای مدت 40 روز حتی آب هم ننوشد و تنها از هوا تغذیه کند. او همچنین توانسته است تنها با استفاده از آب، دوی ماراتن 31 کیلومتری را به پایان برساند. او در طول این مسابقه حتی لحظه ای استراحت هم نکرد.



:: موضوعات مرتبط: مقاله، ،
نويسنده : حسن طاوسی


هفت ماده غذایی برای تقویت سلامت جسمی

هفت ماده غذایی برای تقویت سلامت جسمی


این منابع غذایی سرشار از ویتامین ‍‍C و E ، آهن و کلسیم هستند.

به گزارش لقمه، در اینجا شما را با هفت ماده غذایی که تأثیر بسزایی در تقویت سلامت جسمی دارند آشنا می کنیم در ضمن این منابع غذایی سرشار از ویتامین ‍‍C و E ، آهن و کلسیم هستند.

 

1- اسفناج: از آنجایی که کالری اسفناج کم است حتما در رژیم غذایی خود قرار دهید.
تحقیقات نشان داده است که اسفناج در پیشگیری از ایجاد لکه ها و خالهای مربوط به سن، آب مروارید و تعدادی از سرطان ها و بیماری های قلبی و عروقی سهم بسزایی دارد شما می توانید در کنار غذایتان به صورت پخته یا به شکل خام اسفناج را مصرف کنید.


 
2- مغزها: مغز بادام، گردو منابع غنی از پروتئین فیبر و ویتامین E بوده همچنین سرشار از امگا 3 و آنتی اکسیدان هستند.مصرف خام مغز بادام و گردو بسیار مفید تر از بوداده آن است.

 

3-عسل: عسل ماده خوراکی نیست بلکه خواص درمانی زیادی نیز دارد.از گذشته برای تسکین گلو درد از عسل استفاده می شود .اما امروزه برای درمان زخم ها و مشکلات مربوط به معده و روده کاربردی است. عسل بر سطح آنتی اکسیدان های بدن اثر عالی دارد و بدن را از مضرات محیط مانند دود سیگار و مواد شیمیایی محافظت می کند.همچنین عسل موجب افزایش باکتری های روده می شود گفتنی است عسل هر چه تیره تر باشد آنتی اکسیدان آن بیشتر است.

 

4-ماهی سالمون: ماهی سالمون جزو ماهی های خوش طعمی است که سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است.این اسیدهای چرب برای سلامت قلب بسیار لازم هستند ماهی سالمون سر شار از پروتئین است و در موقع خرید دقت کنید که از نوع آزاد دریایی آن خریداری کنید.

 

5-جو دوسر: 10 سال پیش سازمان غذایی آمریکا تأکید کرد که مصرف فراوان جو موجب کاهش کلسترول می شود. فیبر موجود در جو دوسر در کاهش کلسترول و به خصوص LDL بسیار مؤثر است. توجه داشته باشید که با کاهش فقط یک درصد کلسترول ریسک سکته 1 تا 3 درصد کاهش می یابد.

 

6-شکلات تلخ: شکلات سرشار از آنتی اکسیدان های قوی است و نقش مؤثری در کاهش فشار خون دارد اما به دلیل وجود کالری زیاد باید سعی در کاهش مصرف شکلات تلخ داشت.

 

7-تمشک: تمشک تنها برای خوش طعم کردن مواد غذایی نیست.وجود مقادیر فراوان آنتی اکسیدان در تمشک باعث شده که این میوه مورد توجه قرار بگیرد.تمشک در کاهش بیماری های مرتبط با کهولت سن بسیار مفید است.



:: موضوعات مرتبط: درسی، ،
نويسنده : حسن طاوسی


تهیه زولبیا وبامیه خانگی برای ماه مبارک رمضان

روش تهیه زولبیا و بامیه خانگی


لقمه: زولبیا و بامیه یکی از انواع شیرینی ها است که معمولاً بیشتر مصرف آنها در ماه مبارک رمضان است.

مواد لازم برای شربت:

شكر                   2فنجان
آب                      یك فنجان
گلاب                   2 قاشق سوپخوری
زعفران حل شده    یك قاشق مرباخوری
آبلیمو                 یك قاشق مربا خوری


طرز تهیه شربت:
آب و شكر را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بجوشد. بعد گلاب و زعفران را اضافه كرده، سپس آبلیمو را می ریزیم. پس از چند جوش، شربت آماده شده را از روی شعله بر می داریم.




مواد لازم برای تهیه زولبیا:

نشاسته                     200 گرم 
ماست                       180 گرم 
آرد                            20 گرم 
زعفران حل شده          یك قاشق سوپخوری 
روغن جامد                 یك قاشق چایخوری
جوش شیرین              یك دوم قاشق چایخوری
آب یا گلاب                  یك قاشق سوپخوری

 
طرز تهیه:
نشاسته و ماست را مخلوط كرده، چند دقیقه ای صبر می كنیم تا نشاسته در ماست خیس خورده و به راحتی حل شود. سپس آرد را اضافه می كنیم و با همزن خوب به هم می زنیم تا مایع زولبیا صاف و یكدست شود. روغن جامد را اضافه كرده و در حین به هم زدن آب یا گلاب را همراه با زعفران حل شده به مایع اضافه می كنیم و آن را در قیف مخصوص می ریزیم. در این مرحله جوش شیرین را هم اضافه می كنیم و مایع را خوب به هم زده، در حالی كه روغن روی شعله قرار دارد، زولبیا را توسط قیف در روغن كاملا داغ به صورت دایره های بزرگ و كوچك فرم می دهیم و بلافاصله پس از كمی سرخ شدن آنها را پشت و رو می كنیم.

زولبیاها را در شربت قرار می دهیم و پس از15- 10 دقیقه آنها را از شربت خارج كرده و در صافی قرار می دهیم تا شربت اضافه آن خارج شود. 





مواد لازم برای تهیه بامیه:

آرد                    200 گرم
آب                    300 گرم
تخم مرغ            3عدد
روغن جامد         یك قاشق سوپخوری
شكر                 نیم كیلو
نمك                  یك سوم قاشق چایخوری
آبلیمو                2 قاشق سوپخوری
گلاب                 به مقدار لازم
 

طرز تهیه :
آب را جوش آورده، با شعله ملایم آرد را اضافه می كنیم و مرتب به هم می زنیم تا خمیر تقریباً سفتی به دست آید. بعد روغن را اضافه كرده و مرتب به هم می زنیم ( در حدود 3-2 دقیقه )، به طوری كه خمیر به صورت یك تكه درآید. سپس بعد از كمی سرد شدن خمیر، تخم مرغ ها را یكی یكی اضافه می كنیم و خوب خمیر را ورز می دهیم تا خمیر نرم و لطیف شود. برای این كه بامیه رنگ زیباتری به خود بگیرد، بهتر است از شربت بامیه یك قاشق سوپخوری به خمیر بامیه اضافه كرده و با خمیر مخلوط كنیم. بعد خمیر را در قیف با ماسوره كنگره دار متوسط می ریزیم و سپس در روغن مایع سرخ می كنیم.

برای سهولت كار بهتر است روغن را كمی داغ كرده، بامیه ها را به وسیله دست و یا با قیچی مخصوص آشپزخانه در روغن ریخته، بعد آن را روی حرارت مستقیم قرار دهیم تا بامیه ها سرخ شوند. بامیه ها را در حین سرخ شدن مرتب به هم می زنیم تا به هم نچسبند و یك دست سرخ شوند. بامیه ها را در همان حال كه داغ می باشد، به شربت گرم اضافه می كنیم تا شربت را خوب به خود جذب كنند، در غیر این صورت بامیه ها شربت را جذب نخواهند كرد. اگر بامیه پس از چند ساعت شربت خود را از دست داد، علت آن رقیق بودن شربت می باشد.


نکته: برای سرخ كردن بامیه و زولبیا و گوش فیل از روغن مایع استفاده كنید، چون روغن جامد باعث سفت شدن آنها خواهد شد.



:: موضوعات مرتبط: مقاله، ،
نويسنده : حسن طاوسی


توصیه های غذایی در ماه رمضان

 

توصيه هاي سلامتي در ماه رمضان

 

 

برنامه غذايي ما در ماه مبارک رمضان نبايد نسبت به قبل خيلي تغيير کند و در صورت امکان بايد ساده باشد. همچنين بايد طوري تنظيم شود که بر روي وزن طبيعي تأثير زيادي نداشته باشد.


با توجه به ساعات طولاني گرسنگي در روز، بايد غذاهايي را مصرف کنيم که به کندي و دير هضم مي شوند مثل غذاهاي حاوي فيبر زياد. غذاهاي ديرهضم معمولاً 8 ساعت در دستگاه گوارش مي مانند، در حاليکه غذاهاي زود هضم فقط3 تا4 ساعت در معده باقي مي مانند و فرد خيلي زود احساس گرسنگي خواهد کرد.

 


غذاهاي دير هضم عبارتند از: حبوبات و غلات مثل جو، گندم، جو دوسر، لوبيا، عدس ، آرد سبوس دار ،‌ برنج با پوست و غيره ( که کربوهيدرات هاي پيچيده ناميده مي شوند).

 


غذاهاي زود هضم عبارتند از: غذاهايي که حاوي قند، آرد سفيد و غيره هستند (که به اين گروه کربوهيدرات هاي تصفيه شده گفته مي شود).

 


غذاهاي حاوي فيبر غذايي عبارتند از: غذاهاي حاوي سبوس، گندم سبوس دار، غلات و حبوبات، انواع سبزي ها مانند لوبياي سبز، نخود،‌ ذرت،‌ اسفناج، برگ چغندر، ميوه هاي با پوست، ميوه خشک شده مثل برگه زردآلو ، انجير،‌ آلو خشک، بادام و غيره.
غذاهاي مصرفي بايد در حالت تعادل با يکديگر باشند و از همه گروه هاي غذايي مثل ميوه، سبزيجات،‌گوشت و مرغ و ماهي، نان و غلات و گروه شير و لبنيات بايد در برنامه غذايي ما وجود داشته باشد.
غذاهاي سرخ شده بايد به مقدار کم مصرف شوند، زيرا باعث عدم هضم، سوزش سردل و اختلال در وزن مناسب مي شوند.

 

 

از چه غذاهايي پرهيز کنيم ؟

1 - غذاهاي سرخ کردني و چرب


2- غذاهاي حاوي قند زياد


3 - خوردن غذاي زياد بخصوص هنگام سحر


4 - خوردن چاي زياد هنگام سحر. چاي باعث افزايش ادرار شده و از اين طريق نمک هاي معدني که در طول روز بدن به آنها نياز دارد، دفع مي شوند.

 

5 - سيگار : اگر شما نمي توانيد کشيدن سيگار را يک دفعه قطع کنيد از هفته هاي قبل از ماه رمضان مصرف آن را به تدريج کاهش دهيد.

 

 

چه غذاهايي را مصرف کنيم ؟

1 - مصرف کربوهيدرات هاي مرکب در سحر که مدت طولاني تري هضم مي شوند و باعث مي شوند که کمتر گرسنه شويد.


2- حليم يک منبع عالي پروتئين بوده و از غذاهائي است که دير هضم مي شود.


3 - خرما منبع عالي قند، ‌فيبر، کربوهيدرات، پتاسيم و منيزيم مي باشد.


4 - مغز بادام غني از املاح خصوصا کلسيم و فيبر مي باشد.


5 - موز منبع غني پتاسيم، منيزيم و کربوهيدرات مي باشد.


6- مصرف زياد آب يا آب ميوه در فاصله بين افطار و زمان خواب باعث تأمين آب مورد نياز بدن مي شود.

 

 

مشکلات سلامتي، علل و درمان آن

يبوست
يبوست مي تواند باعث ايجاد بواسير، شقاق هاي دردناک مقعد و سوء هاضمه به همراه نفخ شود.


علل: مصرف کربوهيدرات هاي تصفيه شده، مصرف کم آب و فيبر غذايي.


درمان: مصرف کم کربوهيدرات هاي تصفيه شده، افزايش مصرف آب، استفاده از سبوس در پخت نان ها، استفاده از آردهاي قهوه اي و سبوس دار

 

 

سوء هاضمه و نفخ
علل: پرخوري، مصرف زياد غذاهاي چرب و سرخ شده، غذاهاي تند و ادويه دار، غذاهايي که ايجاد نفخ مي کنند مثل تخم مرغ،‌ کلم ، لوبيا، عدس و نوشابه هاي گازدار


درمان: پرخوري نکنيد، آب ميوه يا آب بنوشيد. از غذاهاي سرخ کردني اجتناب کنيد.

 

 

ضعف ( افت فشار خون )
علائم: افزايش تعريق، ضعف، خستگي، کم شدن انرژي، سرگيجه بخصوص هنگام برخاستن، ظاهر رنگ پريده و احساس افتادن که اين علائم بيشتر هنگام بعد از ظهر اتفاق مي افتند.


علل: مصرف کم مايعات و کاهش مصرف نمک


درمان:به مکان هاي گرم نرويد. مصرف نمک و مايعات را افزايش دهيد.


توجه: افت فشار خون بايد با گرفتن فشار خون در هنگام بروز علائم تأييد شود. افراد داراي فشار خون بالا ممکن است در طول ماه رمضان نياز به تنظيم مجدد داروهاي خود توسط پزشک داشته باشند.

 

 

سردرد
علل: عدم مصرف کافئين و تنباکو،‌انجام کار زياد در طول روز، کم خوابي، گرسنگي که معمولاً در طول روز بيشتر شده و در انتهاي روز بدتر مي شود. سردرد وقتي با افت فشار خون همراه شود، مي تواند منجر به سردرد شديد و حالت تهوع قبل از افطار شود.


درمان: در طول يک تا دو هفته قبل از ماه رمضان به تدريج مصرف کافئين و تنباکو را قطع کنيد. چاي سبز و بدون کافئين ممکن است جايگزين خوبي باشد. همچنين برنامه خود را در طول ماه رمضان طوري ترتيب دهيد تا خواب کافي داشته باشيد.

 

 

کاهش قند خون
علائم: ضعف، سرگيجه، خستگي،‌کاهش تمرکز،‌ تعريق زياد، لرزش بدن، عدم توانائي براي انجام فعاليت هاي بدني، سردرد و تپش قلب.


علل در افراد غير ديابتي: مصرف زياد قند مثل کربوهيدرات هاي تصفيه شده مخصوصاً در هنگام سحر باعث مي شود که بدن مقدار زيادي انسولين توليد کرده و باعث افت قند خون شود.


درمان: خوردن غذا هنگام سحر و کاهش مصرف نوشيدني ها و غذاهاي حاوي قند.


توجه: افراد ديابتي ممکن است به تنظيم مجدد داروهاي خود در ماه رمضان احتياج داشته باشند و بايد با پزشک خود مشورت کنند.

 

 

انقباضات عضلاني
علل: مصرف کم غذاهاي حاوي کلسيم، پتاسيم و منيزيم


درمان: خوردن غذاهاي غني از املاح بالا مثل: سبزيجات، ميوه جات، شير و لبنيات، گوشت و خرما


توجه: افراد داراي فشار خون بالا که تحت درمان هستند و افراد دچار سنگ کليه، بايد با پزشک خود مشورت کنند.

 

 

زخم معده،‌ سوزش سردل، التهاب معده
افزايش سطح اسيد در معده خالي در ماه رمضان باعث تشديد زخم و التهاب معده مي شود که به صورت احساس سوزش در ناحيه معده و زير دنده ها ظاهر شده و مي تواند بطرف حلق گسترش يابد. غذاهاي تند، قهوه و نوشابه هاي سياه اين حالت را بدتر مي کنند.
درمان هاي پزشکي براي کنترل سطح اسيد معده وجود دارند وافراد مبتلا، قبل از روزه گرفتن بايد با پزشک خود مشورت کنند.

 

 

سنگ کليه
سنگ کليه ممکن است در افرادي که به مقدار کم آب مي نوشند ايجاد شود. بنابراين مصرف زياد مايعات براي جلوگيري از تشکيل سنگ ضروري مي باشد.

 

 

درد مفاصل
علل: در طول ماه رمضان که نمازهاي بيشتري خوانده مي شود، فشار روي مفاصل زانو افزايش مي يابد. در افراد مسن و يا افراد دچار التهاب مفاصل اين مسئله باعث درد، سفتي، تورم و احساس ناراحتي مي شود.


درمان: وزن را کم کنيد تا زانوها مجبور نباشند وزن زيادي را تحمل کنند. قبل از ماه رمضان اندام تحتاني را ورزش دهيد تا براي فشار اضافي وارده، آماده باشند. آمادگي بدني باعث مي شود تا نماز راحت تر خوانده شود.

 



:: موضوعات مرتبط: مذهبی، ،
نويسنده : حسن طاوسی